Hruškový páj.

16. května 2009 v 8:21 | Corny* |  How 2 cook*
Fracnouzský hruškouvý páj. Našla jsem tenhle recepty u TeaLady. Doufám, že omluví :) Sama jsem jej zkoušela a d o p o r u č u j u ♥


Ingredience
  • 4 hrušky
  • 1 citron
  • 150 g měkkého tvarohu
  • 3 lžíce mléka
  • 180 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 200 ml oleje
  • 320 g polohrubé mouky (a z jedné třetiny jí smíchala i se špaldovou hladkou moukou)
  • půl prášku do pečiva
Postup
Hrušky oloupejte a nakrájejte na osminky a ihned je zakapejte citronovou šťávou, aby nezhnědly. V míse rozmíchejte měkký tvaroh s mlékem a oběma cukry. Přidejte vejce, olej, polohrubou mouku promíchanou s práškem do pečiva, lžičkou citronové kůry a šťávu z půl citronu. Těsto důkladně vymíchejte a nalijte do pečícím papírem vyložené koláčové formy o průměru cca 30 cm. Poklaďte hruškami, které mírně vtlačte do těsta. Formu vložte do předehřáté trouby a při 180 stupňích upečte.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama